Farvevalg og hvordan der er malet, har stor betydning for oplevelsen af lokaler og boligrum.

Med de rette farver og maling kan du få rummet til at virke større.

Vi kan rådgive dig om, hvordan du udnytter pladsen i små rum på bedste vis.

Vælg mørke farver
Små rum skal males i lyse farver. Det kommer nemlig helt an på, hvad rummet skal bruges til. Varme farver vil tit være et godt valg til et soveværelse, mens et badeværelse måske vil tage sig bedst ud i kolde farver. Ønsker du et hyggeligt rum, vil en dyb mørkeblå være et rigtig godt bud.

Højt til loftet
Vægge kan males op til cirka 10 cm under loftet eller til det nederste af loftslisterne, hvis rummet har sådan nogle. Alt over dette punkt males hvidt. Den hvide streg vil få loftet til at virke højere, og rummet til at synes større. En mørk petroleumsblå vil tage sig flot ud mod den hvide farve.

Gør din smalle rum bredere
Kontrastvægge kan anbefales til smalle rum eller gange. En mørk farve i en af gangens ender vil fange blikket, og få rummet til at virke knap så aflangt.

Definér træværket
I et lille rum bør træværk og lister males i en farve, der er en nuance mørkere end farven på væggene. Dette skaber en kontrast, som sætter fokus på rummets struktur og får væggene til at “trække sig tilbage”, så rummet virker større. Lysegrå vægge og mørkegråt træværk vil give rummet et sofistikeret udtryk.