Hvad betyder farverne?

Blå: Reducerer stress, og skaber en følelse af ro, afslapning og orden. Blå kan give en følelse af kølighed og kan også åbne op for kommunikation og udvide dit perspektiv.

Nuancer: Lyseblå repræsenterer sundhed, healing, ro, forståelse og blødhed. Mørkeblå forbindes med viden, magt, integritet og seriøsitet.

Brun: Giver en følelse af sundhed, stabiliserer og jordforbinder dig og signalerer orden.

Nuancer: Lysebrun er venlig, imødekommende, ærlig, oprigtig og ægte. Mørkebrun er stærk, men til tider også trist og deprimerende. Beige forbindes med det praktiske, pålidelige, konservative og loyale.

Grå: Er en kontrolleret, pålidelig og praktisk farve og skaber forventninger. Grå er også en rolig farve, men for meget grå kan blive trist og kedeligt, så det kan være en god idé at blande den med andre farver.

Nuancer: Lysegrå er afslappende og beroligende og kan hjælpe i vanskelige livssituationer. Mørkegrå er alvorlig, højtidelig og ufleksibel. Den forbindes med selvfornægtelse og selvdisciplin.

Grøn: Giver håb. Lindrer og giver både mental og fysisk afslapning. Hjælper mod depression, nervøsitet og angst. Giver en følelse af fornyelse, frihed, selvkontrol og harmoni.

Nuancer: Mørkegrøn associeres med ambitioner, grådighed og jalousi. Gulgrøn kan indikere sygdom, fejhed, jalousi og disharmoni. Havgrøn forbindes med healing og beskyttelse. Olivengrøn er den traditionelle farve for fred.

Gul: Gør det lettere at tage beslutninger og tænke klart. Stimulerer nervesystemet og giver skarpere hukommelse og koncentration. Opfordrer til kommunikation.

Nuancer: Mørkegul repræsenterer forsigtighed, jalousi, forfald og sygdom. Lysegul forbindes med intelligens, friskhed og glæde.

Hvid: Skaber mental klarhed. Opfordrer til at rydde op eller fjerne forhindringer. Renser tankerne. Lader dig starte på en frisk.

Lilla: Opløfter og stimulerer. Beroliger sindet og nerverne. Giver en følelse af spiritualitet. Opfordrer til kreativitet og fantasi.

Nuancer: Lyslilla vækker romantiske og nostalgiske følelser. Mørklilla kan give dystre og triste følelser og forårsage frustrationer.

Orange: Tilfører spænding, hvis du føler tiden går lidt langsomt. Opfordrer til aktivitet og socialitet. Øger kreativiteten. Stimulerer appetitten.

Nuancer: Mørk orange kan betyde bedrag og mangel på tillid. Rød-orange svarer til begær, seksuel lidenskab, nydelse, dominans, aggression og behov for, at der sker noget.

Rød: Øger din entusiasme. Stimulerer energi og kan øge blodtrykket, give hjertebanken og forhøjet puls. Opfordrer til handling og øger din selvtillid. Giver en følelse af sikkerhed og beskyttelse mod frygt og angst.

Nuancer: Lys rød symboliserer glæde, seksualitet, lidenskab, følsomhed og kærlighed. Pink signalerer romantik, kærlighed og venskab, fremhæver de kvindelige kvaliteter og opfordrer til passivitet. Mørkerød forbindes med energi, viljestyrke, raseri, vrede, lederskab, mod, længsel og ondskab. Rødbrun associeres med høst og efterår, og den brunlige farve fremhæver maskuline kvaliteter.

Sort: Signalerer magt og kontrol. Giver en afslappende tomhedsfornemmelse. Kan få dig til at føle dig skjult og ubemærket. Åbner også døren for mystik og det ukendte.

Leave a comment